• Centrum för AMP utvecklas, februari 2021

  Tillsammans med vår verksamhetsledare Carlos Lopez i AMP-hubben nära vår första AMP-pilot vid Forumtorget i Uppsala.

 • Med Joe Biden och min son Gustaf, februari 2020

  Plötsligt händer det. Tidpunkten och platsen då allt svängde inför valet i USA 2020. En uträknad Joe Biden vinner överlägset primärvalet i South Carolina. Bilden är tagen på plats i Columbia, South Carolina, på kvällen den 29 februari när Joe Biden precis har talat efter segerbeskedet. Fotograf: Joe Biden

 • Föreläsning på internationell konferens, november 2018

  Anförande på stor HR-konferens i Seoul, Sydkorea. Många asiatiska länder står inför stora demografiska utmaningar, och behöver uppmuntra ökat arbetskraftsdeltagande bland kvinnor.

 • Trygghetskommissionens första rapport, juni 2018

  I vår första rapport finns hela tankegodset som lade grund för Centrum för AMP.

 • Öppningstal på EITI-konferens i Jakarta, Indonesien, Oktober 2017

  Under min tid som ordförande i EITI var transparensen kring vem som är verklig huvudman (Beneficial owner) bakom olika kontrakt, licenser och avtal kopplat till värdefulla naturresurser en huvudfråga. Här öppningstalar jag på en konferens om detta i Jakarta, Indonesien i oktober 2017. Med på bilden ses Nigerias vice president Yemi Osinbajo och Indonesiens Utvecklings- och planeringsminister Bambang Brodjonegoro tillsammans med min kollega och chefen för sekretariatet i Oslo Jonas Moberg. Foto EITI

 • MED MERKEL, CAMERON OCH RUTTE, HARPSUND 9-10 JUNI 2014

  Fredrik hade under många år ett nära och förtroget samarbete med flera av Europas regeringschefer. På Harpsundsmötet bjöd han in Tysklands Angela Merkel, Storbritanniens David Cameron och Nederländernas Mark Rutte för att diskutera Europas konkurrenskraft.

 • MED ALEXANDER STUBB, EPP FÖRMÖTE TILL EUROPEISKA RÅDET JUNI 2014

  Sverige och Finland har mycket täta och nära band. Finlands statsminister Alexander Stubb arbetade nära Alliansregeringen under åren från olika positioner.

 • MED FN:S GENERALSEKRETERARE BAN KI-MOON, SEPTEMBER 2013

  Ett av många trevliga möten med FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Sverige är väl ansett i FN efter många års engagemang för FN och utvecklingsinsatser över världen.

 • PRESSKONFERENS MED BARACK OBAMA, STOCKHOLM 4-5 SEPTEMBER 2013

  På inbjudan av Fredrik gjorde USAs president Barack Obama det första bilaterala besöket till Sverige någonsin. Presskonferenslokalen var fylld med svenska och internationella journalister som frågade om inbördeskriget i Syrien och det svensk-amerikanska samarbetet.

 • NORDISKT STATSMINISTERMÖTE, NORDNORGE FEBRUARI 2013

  Fredrik tillsammans med sina dåvarande kollegor, Jens Stoltenberg – dåvarande statsminister i Norge, Helle Torning-Schmidt – dåvarande statsminister i Danmark och Jyrki Katainen – dåvarande statsminister i Finland. De årligen återkommande statsministermötena mellan de nordiska statsministrarna är avslappnade och trevliga och leder till ökad förståelse och nära kontakt mellan våra nordiska länder.