• PANELDEBATT MED DERIWE ABLY-BIDAMON, FEBRUARI 2016

  2016 blev Fredrik blev invald som ordförande för EITI i Lima 2016. EITI är ett internationellt samarbete där 51 länder arbetar för ökad öppenhet kring handel och förvaltning av naturresurser. På bilden deltar Fredrik i en paneldebatt tillsammans med Deriwe Ably-Bidamon, Togos gruvminister, på EITI:s globala konferens i Lima.

 • MED MERKEL, CAMERON OCH RUTTE, HARPSUND 9-10 JUNI 2014

  Fredrik hade under många år ett nära och förtroget samarbete med flera av Europas regeringschefer. På Harpsundsmötet bjöd han in Tysklands Angela Merkel, Storbritanniens David Cameron och Nederländernas Mark Rutte för att diskutera Europas konkurrenskraft.

 • MED ALEXANDER STUBB, EPP FÖRMÖTE TILL EUROPEISKA RÅDET JUNI 2014

  Sverige och Finland har mycket täta och nära band. Finlands statsminister Alexander Stubb arbetade nära Alliansregeringen under åren från olika positioner.

 • MED FN:S GENERALSEKRETERARE BAN KI-MOON, SEPTEMBER 2013

  Ett av många trevliga möten med FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Sverige är väl ansett i FN efter många års engagemang för FN och utvecklingsinsatser över världen.

 • PRESSKONFERENS MED BARACK OBAMA, STOCKHOLM 4-5 SEPTEMBER 2013

  På inbjudan av Fredrik gjorde USAs president Barack Obama det första bilaterala besöket till Sverige någonsin. Presskonferenslokalen var fylld med svenska och internationella journalister som frågade om inbördeskriget i Syrien och det svensk-amerikanska samarbetet.

 • NORDISKT STATSMINISTERMÖTE, NORDNORGE FEBRUARI 2013

  Fredrik tillsammans med sina kollegor, Jens Stoltenberg – dåvarande statsminister i Norge och nu generalsekreterare i Nato, Helle Torning-Schmidt – statsminister i Danmark och Jyrki Katainen – dåvarande statsminister i Finland och nu vice ordförande i EU-kommissionen. De årligen återkommande statsministermötena mellan de nordiska statsministrarna är avslappnade och trevliga och leder till ökad förståelse och nära kontakt mellan våra nordiska länder.

 • MED HILLARY CLINTON, JUNI 2012

  USA:s dåvarande utrikesminister Hillary Clinton på Sverigebesök. Samtal med Fredrik om den ekonomiska krisen i EU, klimat och läget i Syrien. I valet 2016 tror många att ännu större uppgifter väntar för Hillary Clinton.

 • KLIMATTOPPMÖTE, KÖPENHAMN DECEMBER 2009

  2009 träffades världens ledare i Köpenhamn för ett klimattoppmöte. På bilden ses Fredrik prata med Obama, Sarkozy, Merkel och Barroso. Några minuter senare tar fotografen Henrik Montgomery den bild som skulle komma att bli Årets bild 2010 i Sverige.