Böcker

Böcker

 

3 november 2020 ödesvalet – Om en demokrati i fara och en världsordning i upplösning
3 november 2020 avgörs vår generations viktigaste val i USA. Donald Trump utmanar gränsen för hur en president kan bete sig och med honom har världens förmåga att hantera konflikter, säkra öppen handel och ta sig an klimatutmaningen försvagats. Fredrik Reinfeldts bok är en fördjupande genomgång av USA:s demokrati och politiska system. Den förklarar vad som står på spel och vad det är som avgör vem som väljs till president i november – och vilken värld det leder till på 2020-talet.

 

 

fr-bok Nya livet – Om att leva till 100, arbeta till 75, börja om vid 50 och komma igång vid 25
Idag lever vi nya liv, med en annan syn på jobb, livsfaser och åldrande. Vi är unga längre, vi går tillbaka till skolbänken samtidigt som barnen tar studenten och vi avslutar livet med 25 års pigg pensionärstillvaro. Men har vårt samhälle hängt med i förändringen? I våra nya liv finns nya möjligheter, men också en risk att människor tappas bort och hamnar utanför. Med en tro på människan och en insikt om att livet faktiskt kan börja flera gånger spanar Fredrik Reinfeldt in en ny global trend – och ett och annat förslag till lösning på de utmaningar som väntar bakom hörnet.

 

 

bok-3

Halvvägs
Fredrik Reinfeldts egen berättelse om hans 25 år inom politiken. Från elevrådet till maktens korridorer. Vi får ta del av hans tid i ungdomsförbundet MUF men även hur han la grunden till det som kom att bli Nya Moderaterna och Alliansen.